vrijdag 4 augustus 2017

Aardappelschiltaart

Je zou denken, dat ik jullie het recept ga geven van een heel bijzondere taart, maar dat is niet zo.  In deze vakantietijd wil ik jullie wel het recept geven voor wat heerlijke leesuren ! Het gaat over een bijzonder boek, dat ik zelf, met veel plezier, in de vakantie gelezen heb. Het is geschreven door Mary Ann Shaffer en haar nichtje Annie Barrows en  uitgegeven bij Artemis & co. Het heeft de wonderlijke titel:" Het Literaire Aardappelschiltaart Genootschap van Guernsey." Wat kun je daar nou bij bedenken...?

Het gaat ,eigenlijk, over de Tweede Wereldoorlog , hoe die beleefd werd door de bewoners van Guernsey, een van de Engelse eilanden in het Kanaal.
Maar in het boek lees je de correspondentie - in 1946 - tussen een schrijfster uit Londen, haar uitgever en de leden van dit speciale Literaire Genootschap. Dat  klinkt een beetje droog of zwaar, maar het zijn brieven met veel liefde en vooral gevoel voor humor er in .
 Een hartverwarmend, prachtig en intelligent boek , staat op de achterkant, en dat is het zeker! Dus, als je nog een mooi boek zoekt voor de vakantie , of daarna...veel leesplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten