dinsdag 13 december 2016

Ster

Van een collega kreeg ik zo'n leuk idee door, dat ik het even met jullie wil delen. Het is weer makkelijk en snel. Je kunt het ook doen als  kinder-knutsel.
Je koopt een pakje papieren boterhamzakjes , Je neemt er 10. Je knipt ze , zoals op de foto, in een punt. Dan neem je lijm en smeer je die op de aangegeven plaats : op de onderrand en een stukje  (niet te ver) recht omhoog. Zo plak je de zakjes in een stapeltje aan elkaar. Goed laten drogen. Dan vouw je ze voorzichtig bij de bovenkant open , totdat het eerste zakje het laatste raakt...en je hebt je ster. De laatste lijm aanbrengen en even goed vasthouden. In model brengen, als dat nodig is. Je kunt in het midden nog een extra ster van aluminiumfolie plakken of  wat lijm met glitter doen, als je daarvan houdt. Een draadje door twee punten en je kunt hem ophangen. Simpel toch?

Ik zie ook al helemaal voor me hoe je voor een zomerfeest de bovenkant rond knipt en in het midden een geel rondje plakt, zodat je een margriet krijgt.
Je kunt natuurlijk ook kleinere of luxere zakjes kopen om de ster te maken, maar dit is een goedkope manier. Veel plezier.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten